שער הניצחון בבוקרשט (Arch of Triumph Bucharest) ושלוש השדרות היפות המתנקזות אליו גרמו לרבים לקרוא לבוקרשט "פריז הקטנה" ואכן זו התחושה כאשר תעמדו ליד שער הניצחון של בוקרשט המזכיר מאוד את שער הניצחון של פריז. שער הניצחון הוא בעל מבנה דומה מאוד לידידו הפריזאי, קשת ענקית השעונה על עמודים משיש ואבן. הוא נבנה באופן דומה לשער הניצחון בפריז כסמל לידידות בין שתי המדינות.
השדרה המרכזית מבין שלוש השדרות המתחברות אל שער הניצחון היא שדרת הניצחון. שדרה זו היא למעשה השאנז אליזה של בוקרשט. היא דומה לה במימדיה לאורך ולרוחב, ביוקרה של חנויותיה ובמבני התרבות כמו תיאטראות וכנסיות שהיא כוללת בתוכה. מראה השדרות יחד עם השער היפה הוא מראה מרשים שבהחלט הופך את בוקרשט באותו רגע לפריז הקטנה...
שער הניצחון (Arcul De Triumf) הנוכחי הוא לא שער הניצחון המקורי שהוקם במקום. השער הראשון הוקם ב- 1922 לרגל איחוד רומניה וניצחונו של צבא רומניה במלחמת העולם הראשונה. שער זה הוקם בצורה חפוזה כשהוא בנוי מעץ.
השער הנוכחי נבנה ב- 1936 משיש ומאבן בתכנונו של האדריכל פטרה אנטונסקו. הוא נעשה כהעתק של שער הניצחון בפריז לאות ידידות. שער הניצחון הוא מרשים מאוד מרחוק אך ככל שמתקרבים הוא הופך למרשים עוד יותר. על חזיתות השער ניתן לראות גילופים יפהפיים של סמלי ניצחון ואמונה של הרומנים. גם מדליוני ברונזה עם דמויות כמו המלך פרדיננד והמלכה מריה. אם מתקרבים עוד יותר ניתן לראות כי על גבי אבני הקשת ישנן חריתות על פי מאורעות שהתרחשו בעבר וגם כתובות על פי דברים שאמר המלך פרדיננד.
גובהו של השער הוא 37 מ', גובה בהחלט מרשים, במיוחד לאחר שמטפסים במדרגות הפנימיות שלו. אז ניתן לראות את נופה של בוקרשט על שלוש השדרות הגדולות שנראות קטנות פתאום, פארק הרסטראו המרשים עם האגם ושפע העצים והפרחים שבתוכו וגם מגדל הטלוויזיה הגבוה. המנהג של בניית שער ניצחון הוא מנהג שראשיתו עוד בתקופת הרומאים כשהבניה נועדה להנציח ניצחון במלחמה. שער הניצחון הנוכחי של בוקרשט נועד דווקא להנצחת ידידות ופחות להנצחת תוצאות מלחמה ובכך היופי שלו.