בוקרשט ממוקמת בדרום מזרח רומניה באזור מישורי הנקרא היום מונטניה ובעבר נקרא ולאכיה. ומאז ועד היום משמשת כעיר בירה. לבוקרשט תפקיד חשוב ומשמעותי כמרכז כלכלי, תרבותי, מסחרי, תעשייתי, מדעי וכמובן מדיני של רומניה. בוקרשט היא עיר יפהפייה שופעת במקורות מים, צמחייה, טבע, מבנים מרשימים מתקופות היסטוריות שמשתלבים עם בנייה חדשה ומודרנית.
ממבט על מפת בוקרשט תגלו: שטחי פארקים גדולים בהם שלל עצים ופרחים יחד עם שפע של מים- נהר הדמבוביצה ששטחה של בוקרשט שוכן על שתי גדותיו, כמו גם מספר אגמים שנוצרו בעקבות זרימת נהר נוסף בצפון העיר, נהר קולנטינה.
במרכז מפת בוקרשט ישנו גן יפהפה הנקרא גן צ'ימישג'יו הממוקם סביב אגם מלאכותי המוסיף הרבה פסטורליה ויופי לכרך. מדהים לגלות עד כמה פשוט למצוא בבוקרשט ההומה אזורים ירוקים ורגועים בהם אפשר להתנתק לחלוטין ולהרגיש בטבע או באזור כפרי.
בוקרשט הפנינה של מזרח אירופההעיר בוקרשט מתהדרת גם במבנים יפהפיים וייחודיים. אולם קונצרטים בעל מבנה מרשים, ארמונות, כולל ארמון שלא משמש למגורי מלכים אלא דווקא בנק לחסכונות...
טיול בבוקרשט מזכיר ללא ספק טיול לפריז. היא מלאה שדרות רחבות והשדרה המרכזית שלה נראית כתאומה של השאנז אליזה הצרפתי. כך גם שער הניצחון של בוקרשט הדומה מאוד לשער הניצחון בפריז. הנהר החוצה את העיר, והאווירה הקלאסית מזכירים מאוד את פריז, עד שבוקרשט כונתה "פריז של מזרח אירופה".
בוקרשט הושפעה גם מעיר בירה חשובה אחרת באירופה- רומא. היא מחולקת לשבע גבעות ממש כמו רומא, ביניהן גבעת הפטריארכיה בה ממוקמת הכנסיה המרכזית של מטרופולין בוקרשט.
בוקרשט חלוקה לאזוריםמטרופולין בוקרשט הוא גדול מאוד ומתגוררים בו מעל 2 מיליון תושבים. לכן מחולק המטרופולין לשישה סקטורים המחולקים כל אחד לרובעים.
היום, לאחר שנים בהן היתה בוקרשט תחת שלטון קומוניסטי, היא חוזרת להיות פריז הקטנה שהיתה בעבר. הארמונות, המוזיאונים, הגנים, השווקים, הירידים והפסטיבלים בקיץ ואווירת חג המולד בחורף מחזירים אליה את התיירים והמבקרים שמגלים מחדש את היופי והקסם של העיר.